Vaststellingsovereenkomst; wat moet er instaan en waarom? - Blogs - Advies-balie

Advies-balie
voor (juridisch) advies
en praktische ondersteuning
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vaststellingsovereenkomst; wat moet er instaan en waarom?

Advies-balie
Gepubliceerd door in Arbeidsrecht ·
Tags: vaststellingsovereenkomstontslagmetwederzijdsgoedkeurenontslagmetwederzijdsgoedkeuren

Ontslag met wederzijds goedvinden
vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst
Bij de Advies-balie kwam een verzoek binnen van een man die met zijn werkgever in overleg was over beëindiging van de arbeidsovereenkomst (met wederzijds goedvinden). Hij had inmiddels al een (concept) vaststellingsovereenkomst voorgelegd gekregen. Zijn vraag was of Advies-balie die voor hem wilde scannen en hem verder kon adviseren.

Uiteraard is er voor het scannen en adviseren meer (achtergrond)informatie nodig dan alleen de (concept) vaststellingsovereenkomst maar voor dit artikel focussen we ons op de vaststellingsovereenkomst zelf. In dit artikel wordt ingegaan op de vraag wat er in een vaststellingsovereenkomst  moet staan en waarom, ook zal kort worden aangegeven wat er in moet staan om het recht op een WW-uitkering voor de betreffende medewerker veilig te stellen.

De vaststellingsovereenkomst (art. 7:900 BW)
Voor ontslag met wederzijds goedvinden wordt veelal door werkgever en werknemer gekozen om zo een procedure bij de kantonrechter of het UWV te vermijden. Het is bovendien een manier om een ontslagprocedure sneller en vaak in betere sfeer te laten verlopen (dan via de kantonrechter of via het UWV) waarbij de uitkomst vaststaat en beide partijen inbreng hebben. Werknemer en werkgever dienen duidelijke afspraken te maken over zaken als eventuele ontslagvergoeding, outplacement budget, vakantiedagen en vakantiegeld, einddatum van de arbeidsovereenkomst, etc. Het is noodzakelijk om de onderling gemaakte afspraken in een overeenkomst vast te leggen. Dit gebeurt in een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst.

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan?
De volgende onderdelen dienen besproken te worden en, indien van toepassing, opgenomen te worden in de vaststellingsovereenkomst:
 • Einddatum De einddatum van de arbeidsovereenkomst dient opgenomen te worden. Als de werknemer in aanmerking wil komen voor een WW-uitkering, dan is het van belang om rekening te houden met de fictieve opzegtermijn en de datum van beëindiging daarop af te stemmen. De fictieve opzegtermijn is hetzelfde als de opzegtermijn die de werkgever normaal gesproken in acht moet nemen als hij het dienstverband volgens de arbeidsovereenkomst zou willen opzeggen. Als er geen opzegtermijn in acht wordt genomen dan zal het UWV een wachttermijn in rekening brengen wat er op neer komt dat de betreffende werknemer pas na een of enkele maanden na de ontslagdatum in aanmerking komt voor een WW-uitkering.
 • Ontslagvergoeding In een vaststellingsovereenkomst wordt meestal een ontslagvergoeding opgenomen. Veelal zal de werkgever hiervoor de regeling voor de (wettelijke) transitievergoeding in acht willen nemen. Overleg over de hoogte van de ontslagvergoeding is in onderling overleg echter altijd mogelijk en toegestaan.
 • Afronding en/of vrijstelling van werkzaamheden Er dient iets opgenomen te worden over de wijze van afronding van de werkzaamheden en/of vrijstelling van werkzaamheden tot het einde van de arbeidsovereenkomst.
 • Inleveren bedrijfseigendommen Het is verstandig om iets op te nemen over het inleveren van bedrijfseigendommen als leaseauto, computer, laptop, mobiele telefoon of bijvoorbeeld gereedschap.
 • Geheimhoudingsclausule Veelal zal er in de vaststellingsovereenkomst een passage worden opgenomen die geheimhouding oplegt aan de werknemer betreffende gevoelige bedrijfsinformatie en/of de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.
 • Concurrentiebeding In het geval er in de arbeidsovereenkomst een concurrentiebeding is opgenomen dient in de vaststellingsovereenkomst opgenomen te worden of dit beding komt te vervallen of van kracht blijft.
 • Eindafrekening In de vaststellingsovereenkomst dient opgenomen te worden wat er is afgesproken met betrekking tot de eindafrekening van het salaris, het vakantiegeld, de niet opgenomen vakantiedagen, eventuele bonussen etc.
 • Bedenktijd Een werknemer krijgt na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst twee weken de tijd om middels een schriftelijke verklaring de overeenkomst te ontbinden (art.7:670b lid 2 BW).
 • Finale kwijting Werknemer en werkgever leggen vast dat zij over en weer niets meer van elkaar kunnen claimen buiten hetgeen in de vaststellingsovereenkomst is opgenomen.

Recht op WW
Zoals hierboven al aangegeven is er voor een vaststellingsovereenkomst geen toestemming nodig van de kantonrechter of het UWV. Wanneer de overeenkomst aan bepaalde eisen voldoet, wordt de werknemer niet verwijtbaar werkloos. Dit is van belang als de werknemer recht wil houden op een WW-uitkering. De vaststellingsovereenkomst moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten wil het aan de eisen voldoen:
 • Naam en adres van werkgever en werknemer;
 • Wat de reden is voor het ontslag;
 • Dat het initiatief tot ontslag is genomen door de werkgever;
 • Dat de werknemer geen verwijt kan worden gemaakt ten aanzien van het ontslag;
 • Dat er geen sprake is van een dringende reden;
 • Dat het gaat om een ontslag met wederzijds goedvinden;
 • De reden voor het ontslag moet neutraal zijn, bijvoorbeeld ‘verschil van inzicht over de invulling van de werkzaamheden’;
 • Datum waarop de arbeidsovereenkomst eindigt;
 • De datum en plaats waarop werkgever en werknemer de vaststellingsovereenkomst hebben ondertekend;
 • Handtekening van beide partijen.

Tot slot
Om te voorkomen dat de werknemer overhaast akkoord gaat met zijn ontslag geldt er een wettelijke bedenktijd van twee weken (artikel 7:670b BW). Deze bedenktijd geldt na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst. De werknemer heeft twee weken de tijd om middels een schriftelijke verklaring deze overeenkomst te ontbinden (art.7:670b lid 2 BW). Dat kan zonder opgaaf van redenen. De bedenktijd bedraagt drie weken als er niet expliciet in de vaststellingsovereenkomst naar deze mogelijkheid tot ontbinding is verwezen. Het is sterk af te raden om een vaststellingsovereenkomst te sluiten als er sprake is van ziekte omdat daarmee het recht op een WW-uitkering wordt verspeeld. Het UWV zal stellen dat er sprake is van een benadelingshandeling omdat de zieke werknemer op deze wijze wordt ontslagen en de werkgever zich op deze manier aan zijn re-integratie-inspanning onttrekt. Aangezien de werknemer ziek is kan hij niet solliciteren, zodat het risico van ziekte naar het UWV wordt verschoven. De WW-uitkering zal dan ook geweigerd worden.

Hebt u een vaststellingsovereenkomst van uw werkgever ontvangen of heeft u plannen om er een op te stellen voor een werknemer? Leg deze dan gerust aan de Advies-balie voor. Een jurist zal de betreffende overeenkomst controleren en u adviseren over mogelijke vervolgstappen.26 Opmerkingen
1 2 3 >>
2020-11-02 11:08:58
Om te voorkomen dat de werknemer overhaast akkoord gaat met zijn ontslag geldt er een wettelijke bedenktijd van twee weken (artikel 7:670b BW). Deze bedenktijd geldt na het tekenen van de vaststellingsovereenkomst. De werknemer heeft twee weken de tijd om middels een schriftelijke verklaring deze overeenkomst te ontbinden (art.7:670b lid 2 BW). Dat kan zonder opgaaf van redenen. De bedenktijd bedraagt drie weken als er niet expliciet in de vaststellingsovereenkomst naar deze mogelijkheid tot ontbinding is verwezen. Het is sterk af te raden om een vaststellingsovereenkomst te sluiten als er sprake is van ziekte omdat daarmee het recht op een WW-uitkering wordt verspeeld. bed sheets>gul ahmed bed sheets>velvet bedsheet Het UWV zal stellen dat er sprake is van een benadelingshandeling omdat de zieke werknemer op deze wijze wordt ontslagen en de werkgever zich op deze manier aan zijn re-integratie-inspanning onttrekt. Aangezien de werknemer ziek is kan hij niet solliciteren, zodat het risico van ziekte naar het UWV wordt verschoven. De WW-uitkering zal dan ook geweigerd worden.
2022-08-22 20:09:43
Moncler Coats
Jordan 5
Nike Outlet Store
Pandora
Pandora Outlet
Balenciagas
Nike Shoes
Pandora Canada
Jordan 1's
Air Max 270
Pandora Charms
Moncler
Nike Shoes For Women
Nike Air Jordans 1
Pandora Rings
Adidas Store
Nike Canada
Michael Jordan Shoes
Pandora
Moncler Jacket
Pandora Jewelry
Jordan Sneakers
Pandora
Nike Shoes
Nike Sneakers Women
Pandora Jewelry Official Site
Nike Sneakers For Men
Pandora Charms
Jordan 1 Retro
Air Jordan 1 Retro
Pandora Jewelry
Pandora Bracelets
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Jewelry
Adidas Shoes Women
Nike Outlet
Goyard Bags
NMD
Pandora Jewelry Official Site
Pandora Bracelet Charms
Balenciaga Sneakers
Pandora
Pandora Charms
Adidas Shoes Men
Salvatore Ferragamo
Pandora Jewelry
Wholesale Jordan Shoes
Moncler Coats
Pandora
Asics Shoes
Pandora Official Site
Adidas Clearance Sale
Balenciaga Shoes
Jordan 1 Dior
Pandora Jewellery
Air Max 720
New Nike Shoes
Jordan Retro 1 High OG
Asics Shoes For Women
Nike Air Max 97
Jordan Wholesale Distributors
Pandora Jewelry
Nike Running Shoes Sale
Adidas Shoes
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Balenciaga
Nike Men Shoes
Pandora
Pandora Jewelry Official Site
Cheap Adidas Shoes
Air Jordan 1 Low
Jewelry Pandora
Asics Running Shoes For Women
Pandora Charms
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Air Jordan 1 Low
Pandora Outlet
Adidas Website
Nike Factory
Nike Jordans
Cheap Nike Shoes
Wholesale Jordan
Ferragamo Shoes Women
Pandora Charm Bracelet
Men's Nike Shoes
Jordan 1
Air Jordan Sneakers
Nike Canada Online
Salvatore Ferragamo Belt
Nike Snkrs Canada
Adidas Canada
Ferragamo Belt
Adidas Sneakers
Outlet Moncler
Pandora Charms
Triple S Balenciaga
Pandora Rings Official Site
Ferragamo
Pandora Outlet
Pandora Jewelry Official Site
Goyard Handbags Outlet
Pandora Charms Sale Clearance
Pandora Jewelry
Pandora Charms
Moncler Coat Women
Pandora Outlet
Moncler Jackets Outlet
Asics Kayano
Nike UK
Pandora Outlet
Adidas Running Shoes For Men
Nike Outlet Store Online Shopping
Moncler Coats
Basketball Shoes
Pandora Charms
Pandora Jewelry Official Site
Jordan One
Asics Outlet Store
Cheap Moncler Jackets
Jordan 1 High
Pandora Bracelets Clearance
Balenciaga Sneakers Outlet
Nike Airmax
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Pandora Jewelry
Yeezy
Asics Sneakers For Men
Pandora Store
Moncler Jackets Women
Air Jordan 1
Pandora
Jordans 1
Pandora Jewelry Official Site
Nike Shoes Women
Yeezy Shoes
Pandora Charms
Pandora Charms
Cheap Moncler Coats
Nike Store
Pandora Bracelet Charms
Nike Outlet Store Online Shopping
Air Jordan 1
Jordan 1
Moncler Outlet Store
Nike Shoes
Pandora
Pandora Outlet
Puma Shoes
Wholesale Jordans
Asics Shoes
Adidas Canada
Balenciaga Sneakers
Pandora Charm
Air Jordan 1 Low
2022-09-02 13:30:57
Golden Goose Outlets
Air Max 270
Kanken Backpack
Jordan 13
Pandora Charms
GGDB
Nike Air Jordans
Air Jordans
Retro Jordan
Nike Huarache
Jordans 13
Yeezys
Air Jordan 10
Jordan 1
Air Jordan Retro 14
Pandora
Nike Air Jordan 5
Jordans 11
Asics Running Shoes For Men
Lebron Shoes
Pandora Rings
Christian Louboutin Shoes
Jordan 5s
Jordan Retro 6
Jordan Sneakers
Nike Air Max 270
GGDB Sneakers
Nike Outlet
Pandora Charms
Red Bottoms Louboutin
Jordan Retro 12
Jordan Retro 12
Moncler Vest
Jordan Retros
Air Jordan Retro 8
Adidas NMD
Air Jordan 12
Nike Outlet
Jordan 11's
Vans
Air Jordan 12
Moncler Outlet
Nike Factory
Yeezy
New Jordans
Nike Air Jordan 1s
Nike Air Max 2018
University Blue Jordan 1
Pandora Ring
Jordan 4
Pandora Bracelets
Air Jordan
Golden Goose Shoes
Retro Jordan
Jordans Shoes
Jordan 1
Air Jordan 11
Jordan 11
Red Bottom
Pandora Jewelry Official Site
Air Max
Jordan Shoes For Women
Nike Shoes Outlet
Pandora Canada
Jordan 3
Nike Shoes
Adidas NMD
New Nike Shoes 2021
Yeezy
Air Jordan 11
Balenciaga
Hermes Birkin Bag
Golden Goose Outlet
Moncler Coats
Nike Snkrs
Jordan Retro
Pandora
Air Max 98
Air Jordan 4
Golden Goose Sneakers Sale
Jordan 4 Retro
Cheap Jordan Shoes
Ferragamo
GGDB Sneakers
Jordan Retro 4
Yeezy
Golden Gooses Sneakers
Nike Shoes
Jordans 4
Nike Air Jordan 1
Pandora
Adidas Yeezy Boost 350
Yeezy
Jordan Retro 1
Pandora Jewelry
Sneakers Golden Goose
Jordan 1
Nike Air Max
Nike Outlet
Golden Goose Sneakers
Air Jordan 11
Air Jordan Retro 12
Christian Louboutin
Jordans Sneakers
Moncler
Jordan Retro 11
Soccer Cleats
Jordan Shoes
Air Jordan Shoes
Nike Women
Jordan Retro 3
Fitflop Shoes
Jordan Retro 11
Air Jordan 11s
Nike Shoes Outlet Store Online Shopping
Jordan 1 Low
Jordan 11
Jordan 11 Red
New Jordans
Jordan 6 Rings
Louboutin shoes
James Harden Shoes
Golden Goose Sneakers
Mens Nike Shoes
Moncler Jackets For Men
Christian Louboutin UK
Air Jordan Retro 9
Nike Outlet Store
Moncler Store
Red Bottoms Louboutin
Jordan 5
Valentino Shoes
Air Max 90
Yeezy Shoes
Air Jordan Retro 11
Nike Official Website
Nike Kyrie Irving Shoes
ECCO
Mid Star Golden Goose
Jordan Shoes For Men
Jordan 6 Rings
Nike Sale
Air Jordan Sneakers
Jordan 1
Balenciaga Triple S
Louboutin Shoes
Pandora Jewelry
Jordan Sneakers
Jordan 6
Nike Outlet Store Online Shopping
Air Jordan
Christian Louboutin Shoes
Air Max 95
Air Force Ones Shoes
2022-09-04 00:54:49
Air Force 1
Christian Louboutin Heels
Golden Goose Sneakers
Air Max
Nike Outlet Store
Balenciaga
Adidas NMD
Jordan 1
Christian Louboutin
Jordan 10
Jordan 12 Retro
Retro Jordans
Pandora Charms Outlet
Air Jordan
Fitflop Shoes
Jordan 4 Retro
Jordan 12
Jordan 5 Retro
Air Max 270
Christian Louboutin Shoes
Air Jordan 11's
Nike Air Max 98
Asics Running Shoes
Pandora
Women Nike Shoes
Red Bottoms Louboutin
Jordan 4
Air Jordan 5
Adidas Yeezy
Nike Outlet Store
Jordans Shoes
Air Jordan
Jordan Retros
Red Bottoms Louboutin
Red Bottom
Pandoras Jewelry
Air Jordan 1s
Air Jordan Sneakers
Pandora Bracelet
Jordan 6 Rings
Pandora Charms
Air Jordan Shoes For Men
Pandora
Pandora Jewelry Official Site
Nike Factory Store
Air Jordan 12 Retro
Nike Outlet
Ferragamo Outlet
Nike Website
Nike Shoes
Pandora Charms
Yeezy Shoes
Jackets Moncler
Air Max 2018
Balenciaga Triple S
Fjallraven Kanken
Kyrie Shoes
Golden Goose Sale
Jordan Retro 11 Mens
Louboutin Shoes
Jordan 1
GGDB Sneakers
Air Jordan
Nike Shoes Outlet
Jordan 6 Retro
Cheap Nike Air Max
Jordan 8
Air Jordan 4
Jordan Retro 1
Vans
ECCO Shoes For Men
Nike Shoes Sale
Shoes GGDB
Pandora Jewelry
Nike Air Jordans
Air Jordan 4
Moncler
Pandora Rings
Jordans Sneakers
Birkin Bag
Harden Shoes
Air Max 270 Men
Jordans 4
Golden Gooses For Sale
Jordan 6 Retro
Jordan Retro 14
Jordan 6
Nike Outlet Store
Mens Nike Shoes
Nike Snkrs
Air Jordans
Air Jordan 3
Jordans Sneakers
Golden Goose Sneakers
Air Max 95
Jordan 11
Pandora Jewelry
Pandora Ring
Golden Goose Sneakers
Yeezys
Christian Louboutin
Moncler Jackets
Jordan 11s
Jordan 3 Retro
Yeezys
Jordan Shoes Retro
Nike Air Max 90
Golden Goose Shoes Women
Jordan 13s
Moncler Coats
Golden Goose Sneakers
Jordan 11
Jordans 2021
Adidas Yeezy
Golden Goose Mid Stars
Soccer Shoes
Jordans 11
New Nike Shoes
Louboutin Shoes
Jordan 11
Jordans 11 Retro
Jordan 9
GGDB Sneakers
Jordan 1
Jordans 5
Air Jordan 11
Nike Jordan 1
Jordans Retro
Valentino Shoes
Golden Goose Outlets
Nike Air Jordans
New Jordans
Nike Outlet Shoes
Moncler Vest
Huaraches Nike
Nike Outlet
Cheap Jordans For Sale
Jordan 12
Jordan Retro 11
Air Jordan 1
Moncler Jackets
Jordan 13 Retro
Adidas NMD
Jordan Retro
Adidas Yeezy
Air Jordans
Jordans 1s
Lebron Shoes
Nike Shoes
Jordan Shoes For Women
Air Jordan Retro 12
Yeezy Shoes
Jordan 1 Low
Jordan 11 GYM Red
2022-09-04 11:34:43
Pandora Charms
Jordans 11
Nike Shoes
Air Max 270 Dusty Cactus
Pandora Jewelry Official Site
Asics Running Shoes For Men
Golden Goose Outlet
Nike Shoes On Sale
Fjallraven Kanken
Air Jordan Retro 6
Pandora Jewelry Official Site
Nike Snkrs
Nike Outlet
ECCO Shoes
Men's Nike Shoes
New Jordan 11
Red Bottom Shoes
Louboutin shoes
Jordan 11
Pandora
Jordan 12 Retro
Moncler Vest
Jordan 4
Yeezy
Jordan 12
Pandora Rings Official Site
Jordans 1s
Outlet Golden Goose
Moncler Store
Air Jordan 12 Retro
Jordans 13
Jordans
Yeezy
Air Jordans
Ferragamo Outlet
Nike Jordans
Nike Outlet Shoes
Jordan Retro 11
Air Jordan 4
Retro Jordans
Jordan 4
Jordan 11s
GGDB Shoes
Nike Air Max 270
Jordan Retro 11 Mens
Yeezy Shoes
Pandora Bracelet
Jordan 11 For Sale
Jordan Shoes
Golden Goose
Yeezys
Christian Louboutin
Nike Outlet
Jordan Shoes For Men
Jordan 3 Retro
Jordan 8
Jordan Retro 9
Golden Goose Mid Stars
Pandora
Valentino
GGDB Sneakers
Golden Goose Sneakers Sale
Hermes Birkin
Air Jordan Retro
Balenciaga
Jordan Shoes Retro
Pandora Jewelry
Golden Goose For Sale
Soccer Shoes
Jordans Retro
Air Max 95
Pandora Jewelry Official Site
Nike Kyrie Irving Shoes
Jordan 1
Jordan 6
Moncler Outlet
Jordan Sneakers
Jordan 1
Air Jordan 6
Red Bottom Shoes
Balenciaga Triple S
Nike Huarache
Air Jordan 3s
Nike Air Max 90 Ultra
Jordan Retro 12
Louboutin Shoes
Jordan 1
New Nike Shoes 2021
Red Bottoms Louboutin
Jordan Retros
Jordan 5 Retro
Adidas NMD
Jordan Sneakers
Air Jordan 6
Air Jordan
Air Jordan Shoes
Fitflop Sandals
Jordan Sneakers
Jordan 13
Nike Shoes
Air Max 2018
Adidas Yeezy
Golden Goose Sneakers
Lebron Shoes
Jordan 11
Nike Shoes For Women
Adidas Yeezy
Nike Outlet
Air Jordan 1s
Jordan 1 Low
New Jordans
Adidas Yeezys
Air Jordan 14
Nike Outlet Store Online Shopping
Christian Louboutin Outlet
Golden Gooses Sneakers
Nike Air Max
Pandora Rings
Jordans 4
GGDB
Nike Shoes Women
Nike Outlet
Red Jordan 11
Nike Air Jordan 1
Pandora Charms
Jordan Retro 12
Air Jordans
Nike Official Website
Jordan 1
Pandora Charms
Jordan 11s
Moncler Jackets
Vans
Nike Air Jordans
Nike Outlet
Air Force Ones Shoes
Christian Louboutin Shoes
Golden Goose Shoes
New Jordans
Air Jordan 5
Air Jordan 10
Air Jordan
Jordan 4 Retro
Jordan 5
Moncler
Jordan Retro 1
Air Jordan Sneakers
Moncler Coats For Men
NMD R1
Air Max
Nike Air Max 98
James Harden Shoes
Cheap Jordans
Christian Louboutin Shoes
2022-09-05 09:04:32
Nike Clearance Outlet
Louboutin Shoes
Asics Outlet
Nike Cortez Men
Yeezy
Jordan Retro 9
Jordan 32
Jordan 8s
Nike Outlet Online
Nike Free Run
Air Force 1
Yeezy Boost
Pandora Jewelry
Kevin Durant Shoes
Nike Hyperadap
Pandora Charms
Nike Outlet Store
Ferragamo
Yeezy
Kyrie Irving Shoes
Huarache
Nike Clearance
Lebron 16
Louboutin Heels
Nike Zoom
Nike Basketball Shoes
Christian Louboutin Outlet
Jordan 3
Pandora Ring
New Nike 2019
Cheap Nike Shoes
Lebron James Shoes
Air Jordans
Pandora Charms
Nike Air Force 1
Nike Shoes
Jordan 11
Nike Factory
Nike Running Shoes
Nike Air Max 98 Gundam
Nike Jordan 1
Nike Shoes For Kids
Christian Louboutin Heels
Ferragamo
Nike Clearance
Golden Goose
New Jordans Coming Out
Nike Factory Outlet
Nike Sneakers Sale
Nike Outlet Store
Pandora Rings
Nike Factory Store Online
Nike Outlet
Air Force Ones
Nike Sneakers
Pandora Bracelets For Women
Sneakers Website
Jordan Retro 13
Pandora Earrings
Nike Air Jordans
Vans
Jordan Sneakers
Pandora Necklace For Women
Jordan 14
Jordan 12's
Pandora Bracelets Clearance
Valentino Sneakers
Air Max 95
Nike Shoes For Men
Lebron 16
Red Bottom Shoes
Air Max
Adidas Ultra Boost Women
Nike Outlet Store
Christian Louboutin shoes
Nike Outlet
Pandora Rings
Nike Air Max
Pandora Official Website
Jordan 4's
Christian Louboutin Outlet
Adidas Sneakers For Women
Nike Basketball Shoes
Nike Shoes For Kids
Pandora Jewelry
Mens Nike Shoes
Pandora Canada
Air Jordan Shoes
Nike Jordans
Lebrons Shoes
Jordan 1
Nike Running Shoes For Women
Yeezy Boost 350
Jordan AJ 1 Mid
Nike Store Online
Jordan 13 Retro
Nike Free
Mens Jordans
Air Jordan 1 High
Moncler Outlet
Air Jordans 1
Air Jordan 7
New Air Max 2019
Yeezy
Red Bottom Shoes
Air Jordan Sneakers
Nike Shoes
Jordan 11 Blue
New Nike Shoes 2019
Christian Louboutin Shoes Outlet
Nike Outlet
Pandora UK
Womens Nike Shoes
Jordan Shoes
Nike Air Force
Nike Presto
Jordan Retro 11
Nike Air Max 720
Nike Store
Jordan 10
NMD R1
Yeezy 500 Blush
Air Jordan Retro
Yeezys
Pandora Earrings
Pandora Jewelry Outlet
Adidas Ultra Boost
Air Max 720
Pandora
Nike Store Online
Pandora Jewelry
Fjallraven Kanken Backpack
Nike Shox
Jordan Retro 4
Nike Air Zoom
Nike Air More Uptempo
Nike Shoes
Nike Jordan 1s
Jordan Shoes For Kids
Red Bottoms
Nike Outlet Store Online Shopping
New Nike Shoes
Jordan 1
Adidas NMD
Nike Outlet Store Online Shopping
Nike Outlet Store
Christian Louboutin UK
Air Max 98
Nike Black Friday Sale
Nike Sneakers
Fjallraven Backpack
Pandora Jewelry
Kyrie Irving Shoes
Louboutin Shoes
Nike Air Max 270 Womens
Air Jordan 11
Adidas Yeezy
Christian Louboutin
Nike Running Shoes
2022-09-07 12:12:07
Air Force Ones
Pandora Charms Sale Clearance
Nike Sneakers
Jordan Shoes
Jordan 2
Pandora Outlet
Cheap Jordans Wholesale
Pandora
Air Jordan 33
Jordan 28
Nike Blazers
Air Jordan 33
Jordans 13
Pandora Jewelry Official Site
Wholesale Jordans From China Factory
Jordans 20
Air Max Shoes
Cheap Adidas
Pandora Bracelet
Nike Air Max 2019
Pandora Charm
Nike Air Jordan
Custom Jerseys
Air Uptempo
Pandora Bracelet
Air Max
Pandora Bracelet Charms
Nike Flex
Louboutin Shoes
Nike Zoom Fly
Cheap Jerseys
Nike Air Force 1s
Jordan 1
Cheap Jordan Shoes
Nike Air Force 1
Jordan 11
Nike AF1
Jordan Concord
Cheap Jordans
Jordan 17
Lebron James Shoes
Nike Store
Jordan 18
Air Jordan 29
Jordan 4 Retro
Air Jordan 5 What The
Louboutin Shoes
Cheap Jordan Shoes
NHL Jerseys
Nike Cortez Men
Nike Outlet
Nike Outlet Store Online Shopping
Pandora Jewelry
NMD
Nike Sneakers For Men
New Nikes
Nike Air Max 270
Air Max
Air Force 1
Jordan 24
Rings Pandora
Wholesale Nike Shoes
Nike Zoom
Nike Jordan 1
Nike
Air Max 97
Air Jordan 11 Retro
Nike Running Shoes Women
Wholesale Nike Shoes
Pandora Charms
Nike Outlet Store Online Shopping
Foamposite
Nike Shoes
Jordan 26
Jordans 25
NBA Jerseys
Jordans 12
Cheap Nike Shoes From China Free Shipping
Jordan 11 Low
Pandora Rings Official Site
Nike Huarache
Baby Jordans
Louboutin Shoes
Jordan Retro 12
Nike Womens Shoes
Nike SB
Nike Roshe
Jordan 16
Adidas Yeezy
Nike Shoes
Air Jordan 13 Retro
Jordans 21
Huaraches Shoes
Jordans 15
New Jordans 2021
Pandora Jewelry Official Site
Wholesale Adidas
Nike Air Max 270
NHL Jerseys
Nike Shoes
Jordan 19
Jordan 14
Dior Jordans
Off White Nike
Nike Shoes Canada
Jordan 23
Air Jordan Shoes
Air Jordan 34
Jordan Retro
Nike Outlet
Nike Outlet
Pandora Outlet
Jordan 30
Nike Shoes Men
Nike Outlet
Nike Wholesale
Nike Foamposites
Pandora Jewelry 70% off Clearance
Yeezy Boost 350 V2
Nike Free
Jordan Shoes For Kids
Adidas Wholesale
Nikes Wholesale
Pandora Jewelry
Nike Outlet Online
Air Jordan
AJ 1
Nike Outlet
Pandora
Nike Clearance Outlet
Jordans 31
Jordan 27
Nike Metcons
MLB Shop
Air Max 95
Nike Outlet
Huarache
Nike Running Shoes
Pandora Jewelry Charms
Nike Wholesale Distributors
Nike Shoes Black Friday Deals
Jordan 32
Adidas Outlet
Air Jordan 22
Jordan 12
Wholesale Nikes Free Shipping
Pandora CZ Charms
Pandora Jewelry Charms
Nike Air Max 720
Nike Shoes
Jordan 6s
NFL Jerseys
Air Max 97
Nike Shoes
Air Jordan 35
Pandora Charms
Wholesale Cheap Jordans
Nike Shoes Sale
Adidas Shoes
Jordan 33
1 2 3 >>


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu